milieuvriendelijke producten

De voordelen van milieuvriendelijke producten kopen

Het kopen van milieuvriendelijke producten is goed voor de planeet en voor jezelf. Ben je benieuwd naar welke  voordelen je geniet wanneer je een duurzame lifestyle nastreeft en items van milieuvriendelijke materialen koopt? Wij zetten het graag voor je op een rijtje.

1. Het is milieuvriendelijk 

Dat milieuvriendelijke producten kopen beter is voor onze planeet spreekt voor zich, maar op welke manier precies? Op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan milieuvriendelijk materiaal. Milieuvriendelijke grondstoffen en productieprocessen om bijvoorbeeld kleding te maken, zijn minder belastend voor onze leefomgeving . ‘Groene’ grondstoffen zijn meestal ook  hernieuwbaar. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, dat zeer snel groeit zonder veel water nodig te hebben en zonder dat bemesting of bestrijdingsmiddelen nodig zijn. De milieuvriendelijke accessoires van MoreThanHip  en andere duurzame producten worden bovendien tegen eerlijke prijzen gemaakt.

2. Je bespaart op de lange termijn geld 

Een duurzame lifestyle is op de langere termijn ook financieel voordelig. Het lijkt misschien voordeliger om jouw woonaccessoires, kleding en tassen bij de eerste de beste winkel te kopen. Veel winkels verkopen echter vrij goedkope producten die misschien een jaar of twee meegaan. Vervolgens ga je het weer vervangen door een nieuw product. Duurzame producten kosten vaak wat meer, maar gaan ook veel langer mee. Stel dat een duurzame leren  laptoptas twee keer zo duur is als een niet-duurzame tas , maar hij gaat wel drie keer zo lang mee? Uiteindelijk ben je dan met de duurzame optie goedkoper uit.

3. Het geeft je een goed gevoel

Milieuvriendelijke producten kopen geeft je een goed gevoel. Je weet dat de producten die je koopt veel minder schadelijk zijn voor onze planeet en uiteindelijk hebben we daar allemaal baat bij. Wanneer je weet dat jouw unieketas ofsjaal gemaakt is door iemand die hier een eerlijk loon voor krijgt, vind je het waarschijnlijk helemaal niet erg dat je hier iets meer voor betaalt. 

Bovendien dragen groene bedrijven en merken vaak actief een steentje bij aan het vergroenen van onze planeet. Dit doen ze bijvoorbeeld door een deel van hun inkomsten te doneren of door de economie van een derdewereldland te ondersteunen. Zo ondersteunen wij lokale bedrijven, ambachtslieden en ondernemingen in onder andere India, cambodja en Guatemala. Enerzijds stimuleren we het gebruik van milieuvriendelijke en gerecyclede materialen.

Maar ook dragen we eraan bij  dat er meer kansen worden gecreëerd op de arbeidsmarkt en dat werk uitgevoerd wordt tegen een eerlijk loon. Ook zorgen de producenten waarmee we samenwerken voor gezondheidszorg en onderwijs voor de gezinnen van deze medewerkers. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Neem dan een kijken in onze milieubewuste webshop en kies een prachtig duurzaam product!