Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Klantenservice

Contact:
MoreThanHip

Telefoon: 0348-470140
E-mail: info@morethanhip.nl

Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

MoreThanHip vrachtwagenzeil

Waterdichte vrachtwagenzeil tassen

Een tas van hergebruikte vrachtwagenzeilen is een duurzame keuze. Het materiaal is supersterk, waterdicht én heeft een tweede leven gekregen. Bovendien is zo'n tas altijd uniek, want geen twee exemplaren van een model zijn exact hetzelfde. 

What You See Is What You Get: je ontvangt de tas die op de foto's staat bij de tas die je bestelt.

Ontdek de MoreThanHip collectie van vrachtwagenzeil: shoppers, crossbody c.q. schoudertassen, rugtassen en laptoptassen.
Er is keuze uit veel verschillende kleuren en prints, zodat iedereen - mannen en vrouwen -  de tas kan vinden die bij hem of haar past.

Producten 1-12 van 19

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Freitag waterdichte tas, een van de iconen van een duurzame lifestyle

Evenals de tassen van Freitag zijn onze tassen gemaakt van gerecycled vrachtwagenzeil of truck tarpaulin. De gebroeders Freitag waren de eersten die met dit milieuvriendelijke concept voor tassen op de markt kwamen. Een van de pioniers voor een duurzame design lifestyle. Omdat het een Zwitsers bedrijf is én zij zich als design merk positioneren, zijn de prijzen van deze zeiltassen navenant hoog. Bovendien kun je nauwelijks Freitag tassen online kopen.

Ben je op zoek naar een stoere, sterke en waterdichte én unieke tas, zoals een crossbody tas, een rugtas, of een laptoptas van dit gerecyclede materiaal? Maar wil je toch liever een wat betaalbaarder alternatief of wil je op je gemak online kopen? Kijk dan eens naar de MoreThanHip-collectie vrachtwagenzeiltassen. Hier vind je verschillende modellen en van elke tas een aantal unieke varianten. Want elk exemplaar is one-of-a-kind of very limited edition. Én veel goedkoper dan de tassen van Freitag.

Naast duurzaam en eco zijn onze tassen van vrachtwagenzeil ook vegan en gemaakt in Europa, waarbij je er verzekerd van bent dat je een eerlijk geproduceerde tas koopt. Slow sustainable fashion, we love it.


Van vrachtwagenzeil tot tas: 100% duurzaam & recycling

Deze MoreThanHip collectie is gemaakt van gebruikte vrachtwagenzeilen, die na jaren trouwe dienst op de weg worden afgedankt. Deze zeilen zijn doorgaans nog te goed voor de stortplaats of verbrandingsoven en uitstekend geschikt voor een tweede leven als designtas. 

Stoer en uniek

Je kunt vaak duidelijk zien dat het zeil gebruikt is en dat geeft de tassen zijn stoere uitstraling. Omdat de tassen gemaakt worden van gerecyclede zeilen is geen van deze tassen exact hetzelfde.

Bij het ontwerp van de tassen van vrachtwagenzeil staan zowel de degelijkheid van de constructie, het gebruiksgemak als een aantrekkelijk uiterlijk centraal. Zo is er veel aandacht voor het kleurgebruik: het  aanbrengen van zowel visuele kenmerken als kleuraccenten.

Upcycling in optima forma

Voor deze collectie werken wij samen met een atelier waar afgedankte zeilen worden getransformeerd tot nieuwe tassen. Dit is grotendeels ambachtelijk handwerk. 

Het materiaal wordt eerst schoongemaakt. Daarna volgt het selecteren van de stukken die het leukst zijn voor op de voorkant van de tas. De volgende stap is het op maat snijden van de zeilen met behulp van patronen. Pas dan wordt de tas zelf in elkaar gezet. 

Ook andere gerecyclede materialen worden gebruikt in deze tassen. Zo zijn de schouderbanden van echte gebruikte autogordels. Ook wordt in enkele modellen fietsbinnenband gebruikt om randen af te biezen en airbags voor de voering van tassen.

Waterdichte tas

Naast de stoere uitstraling is vrachtwagenzeil ook erg praktisch materiaal. Je hebt een waterdichte tas, zodat de inhoud niet doorweekt raakt van een buitje of opspattend water. En het is erg sterk en nauwelijks gevoelig voor slijtage. Daar heb je dus nog heel lang plezier van.

Relatiegeschenken van vrachtwagenzeil

Voor transportondernemingen en bedrijven met een eigen vrachtwagenpark, biedt MoreThanHip tevens de mogelijkheid om eigen afgedankte vrachtwagenzeilen te laten recyclen tot artikelen zoals messenger bags, shoppers of toilettassen. Door deze aan relaties en/of medewerkers te schenken kunnen zij hun beleid op het gebied van duurzaamheid op een opvallende manier benadrukken. 

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.