Vrachtwagenzeil

Vrachtwagenzeil: duurzaam, weerbestendig én uniek 

MoreThanHip staat voor gerecyclede producten. Daarbij kiezen we voor uiteenlopende en onverwachte materialen. Zo zijn veel van onze tassen van vrachtwagenzeil gemaakt. En dat is niet voor niets, want vrachtwagenzeil heeft diverse voordelen.

Gebruikte vrachtwagenzeilen met een robuust karakter 

Een van de belangrijkste redenen om voor een tas of rugzak vrachtwagenzeil te gebruiken, is dat het heel stevig is. Vrachtwagenzeilen zijn gemaakt van pvc of polyester en slijten nauwelijks. Dat moet ook wel, want het materiaal staat altijd bloot aan weer en wind. Omdat het veel kan hebben, is een vrachtwagenzeil ook tweedehands nog uitstekend te gebruiken. Dankzij de waterdichte eigenschappen is het goed mogelijk om bijvoorbeeld een fietstas van vrachtwagenzeil te maken. Boodschappen of andere spullen die je erin vervoert blijven gegarandeerd droog. Het gebruikte vrachtwagenzeil is bovendien gemakkelijk schoon te maken.

Geen enkele tas van vrachtwagenzeil hetzelfde  

Behalve sterk en waterdicht is een vrachtwagenzeil tas van MoreThanHip ook enig in zijn soort. Er is geen sprake van massaproductie en elk exemplaar wordt gemaakt van een ander stuk van het beschikbare vrachtwagenzeil. Daardoor zijn de feel en look van een tas of rugzak van vrachtwagenzeil altijd uniek. Omdat het vrachtwagenzeil tweedehands is, hebben de tassen een echte vintage uitstraling. Aan de buitenkant is namelijk te zien dat het zeil een eerder leven heeft gehad. Vanzelfsprekend kiezen we voor vrachtwagenzeil van hoge kwaliteit.

Werkwijze bij tas van vrachtwagenzeil tweedehands 

Het gebruikte vrachtwagenzeil waaruit onze designtassen bestaan is afkomstig van transportbedrijven. Vrachtwagenzeil wordt regelmatig vervangen. Dat betekent echter niet dat het nergens anders meer voor kan worden gebruikt, en om die reden krijgt het bij ons een tweede kans. Daar komt nog wel het een en ander bij kijken. Na het reinigen worden de stukken eerst geselecteerd om te bepalen hoe en waar ze het best in een tas van vrachtwagenzeil tot hun recht komen. Vervolgens wordt alles op basis van patronen op maat gesneden. Het in elkaar zetten van een rugzak, fietstas of schoudertas van vrachtwagenzeil gebeurt daarna vooral met de hand.

Vrachtwagenzeil tas bestellen bij MoreThanHip

Met een van vrachtwagenzeil gemaakte tas kiest je voor een stoer, duurzaam en waterbestendig product waarvan er altijd maar één bestaat. En je kunt daarbij veel kanten op, want MoreThanHip heeft een uitgebreid assortiment met naast schoudertassen, rugzakken en fietstassen van vrachtwagenzeil onder meer ook laptoptassen, crossbody-tassen en toilettassen. Ga naaronze website om alle beschikbare tassen van vrachtwagenzeil te bekijken.