• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-
MoreThanHip cementzakken

Tassen en accessoires van gerecyclede cementzakken: origineel, duurzaam en eerlijk geproduceerd

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 26

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

MoreThanHip heeft een eigen collectie modeaccessoires van gerecyclede cement-zakken, die volgend fair trade-normen wordt geproduceerd in Cambodja: originele en duurzame artikelen, waarover je hier meer leest.

Sterk, licht en waterdicht
Het materiaal - geweven plastic met een coating - waarvan de cementzak-artikelen zijn gemaakt is in eerste instantie ontwikkeld voor cement-zakken. Dat betekent dus dat het heel sterk moet zijn, want een baal cement weegt 50 Kg. Tegelijkertijd is het erg licht, wat bijdraagt aan het draagcomfort van een tas van dit materiaal. Door de coating is het bovendien waterdicht, wat voor een tas natuurlijk ook een hele prettige eigenschap is.

Origineel en uniek
Voor onze collectie zijn cementzakken van verschillende merken gebruikt, die elk hun eigen vormgeving hebben. Zo zijn er artikelen met een olifant, een kameel en een arend. Alleen dat al zorgt voor een origineel uiterlijk. Bovendien zijn geen twee artikelen van een model exact hetzelfde, doordat telkens verschillende delen van een cementzak worden gebruikt. Zo ben je zeker van een uniek item.

Eenvoudig schoonmaken
Op de tas kan een lichte sluier van cement zijn achtergebleven, die een specifieke geur heeft. Vind je dit niet prettig, dan kun je de tas een tijdje buiten hangen of afnemen met een sopje. Ook vuil is gemakkelijk met een sopje te verwijderen. Verder onderhoud is niet nodig.

Eerlijk geproduceerd in Cambodja
De cementzakken-collectie is gemaakt in Cambodja, hoewel de cementzakken en het cement dat erin heeft gezeten oorspronkelijk uit Thailand komen. Cambodja importeert namelijk heel veel bouwmaterialen uit Thailand, voor de wederopbouw van het land na de verwoestende jaren van onderdrukking door de Rode Khmer.

Gehandicapte ambachtslieden
Deze weggegooide cementzakken zijn door lokale handwerklieden ontdekt als materiaal voor het vervaardigen van tassen van allerlei typen tassen, toilettassen en etuis. De cementzakken-collectie van wordt gemaakt in een sociale werkplaats in de hoofdstad van Cambodja, Phnom Phen. Hier werken voornamelijk gehandicapte ambachtslieden. Het atelier streeft er op deze manier naar gestreefd om mensen met een handicap een waardige plek in de maatschappij te geven en hun levens-standaard te verbeteren.

Opschonen van het milieu
Daarnaast heeft de werkplaats de bewonderenswaardige missie om Cambodja schoner te maken door gerecyclede materialen te gebruiken in hun creaties. Want zwerfvuil is een groot probleem in landen als Cambodja en een van de oorzaken van de plastic soup in de oceanen.