Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Klantenservice

Contact:
MoreThanHip

Telefoon: 0348-470140
E-mail: info@morethanhip.nl

Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

Over ons - het verhaal van MoreThanHip

‘Mooie producten met een goed verhaal.’ Dat is kort gezegd de insteek van de MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. Maar het uitgangspunt, onze formule is nog steeds hetzelfde.

We willen artikelen bieden die mensen alleen al graag kopen omdat ze mooi zijn, maar die ook altijd met een goed achtergrondverhaal hebben. Dat gaat dan over natuurlijke en gerecyclede materialen, duurzame productie, eerlijke handel en fair trade. Dat vinden wij belangrijk en we merken dagelijks dat heel veel van onze klanten dit ook waarderen.

Op bezoek bij Doña Rosa in Colombia
Voorliefde voor recycling

Duurzaamheid is ons als het ware met de paplepel ingegoten. Allebei onze ouders hadden een antiekhandel, alhoewel wij elkaar daardoor niet hebben ontmoet. Maar daar is wel de kiem gelegd van onze voorliefde voor recycling. Onze vaders restaureerden zelf meubels, bijvoorbeeld met oud hout of sleutels en sloten die ze jarenlang hadden bewaard. Geen dingen weggooien die je nog kunt gebruiken, was het devies en dat is ook tussen onze oren gaan zitten.

Ambitie om de antiekhandel in te gaan hadden wij zelf niet, maar wel de wens om ooit samen een bedrijf te starten. Na jaren te hebben gewerkt bij onder meer de Kamer van Koophandel (Ingrid) en als freelance tekstschrijver (Kees), was het in 2004 zover. Wij kregen de kans om nieuwe meubels van gerecycled hout te gaan importeren – dus toch nog een link met antiek, wat tenslotte toch ook een vorm van kringloop is.

Combinatie met fair trade

Ondertussen zochten we op internet naar duurzame artikelen als aanvulling op de gerecyclede meubels. Zo ontdekte Ingrid tassen die waren gemaakt van de treklipjes van bier- en frisdrankblikjes. Die zagen er prachtig uit; echte blikvangers. Naast recycling zat er bovendien een heel mooi verhaal achter. De tassen werden namelijk gemaakt door vrouwen uit Braziliaanse sloppenwijken, die zo een inkomen verdienen om hun gezin te onderhouden. Deze combinatie van recycling en fair trade betekende de start van MoreThanHip.

Als snel volgde uitbreiding van het assortiment met tassen van andere gerecyclede materialen zoals reclame billboards en bioscoop banners en namen we afscheid van de meubels. Sindsdien hebben we een netwerk van leveranciers opgebouwd in onder meer Colombia, Guatemala, Cambodja, Indonesië en India.

Streven naar langdurige relaties met leveranciers

Wij doen ons best om met iedere producent een goede, langdurige relatie op te bouwen, waarbij we nauw samenwerken om de collectie steeds te vernieuwen en te verbeteren. Op deze manier hebben wij een uitgebreid assortiment opgebouwd van tassen, portemonnees, etuis, laptophoezen en schrijfmappen. Maar ook modeaccessoires zoals sieraden en sjaals.


Daarnaast verkopen we hangmatten en papieren decoraties zoals kerststerren. Waarom zulke afwijkende producten? Gewoon omdat we ze zelf erg leuk vinden en omdat ze duurzaam geproduceerd worden. En omdat we er heel veel klanten blij mee maken.

Want uiteindelijk is ons doel is om iedereen blij te maken: van de maker in een ontwikkelingsland, het milieu en het klimaat tot de uiteindelijke gebruiker. En niet te vergeten onszelf. Wij vinden het erg leuk om MoreThanHip steeds verder te ontwikkelen en beleven hier veel plezier en voldoening aan.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.