Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Klantenservice

Contact:
MoreThanHip

Telefoon: 0348-470140
E-mail: info@morethanhip.nl

Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

Mooi voor een schonere wereld
Een plastic tas aannemen in een winkel of supermarkt, dat kan natuurlijk niet meer in 2014. Helemaal niet nu je ook kan kiezen voor de CarryEco bag, een zeer ruime en sterke herbruikbare tas die er ook nog eens heel leuk uit ziet. Er is keuze uit acht verschillende, kleurrijke dessins.

Sterke en waterafstotende opvouwbare shopper
De CarryEco bag is een opvouwbare shopper gemaakt van canvas en waterafstotend behandeld. De constructie is zeer solide, met afgebiesde naden en randen, waardoor dit tasje tot 80 kilo dragen. Door de lange hengsels draag je hem gemakkelijk aan je schouder of op je rug. Bovendien vouw je hem in vier slagen netjes terug in het ingenaaide zakje. Zo heb je een compact pakketje dat je gemakkelijk overal mee naar toe neemt. Kortom, een leuk en handig tasje dat je telkens opnieuw kan gebruiken voor je boodschappen, naar je werk, school of een dagje naar het strand. De CarryEco bags worden in China geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden, die jaarlijks worden ge-auditeerd.

€ 1 per tasje voor een goed doel
De consumentenprijs van de CarryEco bag is € 9,95. Per verkocht tasje wordt € 1 gedoneerd aan het kindertehuis ‘Hanukkah’ in Ghana. Dit weeshuis wordt geleid door de Nederlandse Mariëtte Asagbo-Krouwel en haar Ghanese man Moses Asagbo. Hanukkah is in 2006 opgericht in de Ghanese plaats Sunyani (400 kilometer ten Noord-Westen van Accra) en biedt inmiddels aan ruim 45 kinderen een liefdevol onderdak, medische zorg en scholing. Daarnaast geeft Hanukkah ook regelmatig medische en financiële hulp voor scholing kinderen buiten het weeshuis en zijn er plannen om een kliniek bij het weeshuis te bouwen. Voor meer informatie, foto’s en filmpjes: www.mchildcare.nl

Wat is er eigenlijk mis met plastic tasjes?
Wereldwijd worden ieder jaar ruim één biljoen plastic tassen verbruikt, waarvan gemiddeld 1,4 miljard in Nederland. De gemiddelde plastic tas verdwijnt al na twintig minuten in de vuilnisbak, of erger, op straat. Plastic tassen blokkeren afvoerputten en riolen. Midden in de Stille Oceaan drijft een enorme plasticbrij rond, afkomstig van afvalplastic. Dit vormt een bedreiging van het leven in de zee en op het land, want microscopisch kleine plasticdeeltjes worden via de vissen in onze voedselketen opgenomen.

Minder tasjes overal ter wereld
Bij het gebruik van een CarryEco bag, kun je per jaar zo’n 70 plastic tassen uitsparen. Daarmee draag je bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot als gevolg van de productie en verbranding van plastic tassen. Over de hele wereld komen er steeds meer maatregelen om het gebruik van plastic tassen terug te dringen. In China, Zuid-Afrika, India, Australië, Bangladesh, Kenia en de Amerikaanse steden Los Angeles en San Francisco zijn plastic tasjes verboden.

Dichter bij huis zijn plastic draagtassen in Frankrijk en Italië verboden en is in België een heffing op plastic ingesteld. In Nederland hebben alle 28 grote supermarktketens en groothandels afgesproken geen dunne gratis plastic tasjes bij de kassa's van supermarkten meer weg te geven. Kortom, de revival van de eigen boodschappentas is daar. Met een CarryEco bag draag je een steentje bij aan een schonere wereld.

Klik hier om het assortiment CarryEco-tasjes te bekijken.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.