Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Klantenservice

Contact:
MoreThanHip

Telefoon: 0348-470140
E-mail: info@morethanhip.nl

Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

De brug tussen Nederlands ontwerp en Javaans handwerk

WeMade is een collectie lifestyle artikelen, ontworpen door de Nederlandse ontwerpers Lidewij Spitshuis en Rixt Reitsma en geproduceerd door Indonesische ambachtslieden. Deze mode- en woonaccessoires slaan een brug tussen modern Dutch design en traditionele Javaanse handwerktechnieken. Geïnspireerd op de lokale ambachten, materialen, de mensen en het straatbeeld. Maar eveneens gericht op het helpen verbeteren van de economische situatie van de ambachtslieden die in 2006 werden getroffen door een aardbeving.

Het WeMade-project is gestart op initiatief van Dutch Design in Development (DDiD), in samenwerking met MorteThanHip dat de WeMade-collectie ook op de markt brengt.

Ontwikkeld op Java
Voor het WeMade-project verbleven de talentvolle jonge Nederlandse ontwerpers Lidewij Spitshuis (Design Academy Eindhoven) en Rixt Reitsma (Rietveld Academie Amsterdam) de laatste drie maanden van 2007 op het eiland Java in Indonesië. Zij waren daar te gast bij de lokale Fair Trade organisatie Apikri, waarbij meer dan 200 kleine familiebedrijfjes zijn aangesloten. Deze bedrijfjes bevinden zich in de regio Bantul, die in 2006 werd getroffen door een zware aardbeving. De enorme schade die hierbij werd aangericht, is men nog altijd niet te boven.

Eenvoud met bijzondere details
Samen met een aantal van deze ambachtslieden hebben Lidewij en Rixt een nieuwe collectie interieur- en modeaccessoires te ontwikkelen, die is afgestemd op de westerse smaak en daardoor gemakkelijker zijn weg vindt naar de Europese consument. Voor hun ontwerpen hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de verschillende ambachtelijke technieken waarmee zij in aanraking kwamen, maar ook door de mensen, het straatbeeld en zowel traditionele Indonesische als Nederlandse koloniale elementen uit de architectuur. In de producten die zich kenmerken door eenvoud, zijn deze invloeden vaak als bijzonder detail terug te vinden.

WeMade staat voor samenwerking
Als naam voor de collecties is WeMade gekozen, om duidelijk aan te geven dat de nieuwe producten de vruchten zijn van de samenwerking tussen de ontwerpers en de ambachtslieden. Of met andere woorden: Dutch Design meets Fair Trade. Op deze manier wordt geprobeerd een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de economische situatie van de betrokken families in Bantul.

Klik hier om naar de WeMade producten te gaan.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.