duurzame mode

Duurzame mode, dé trend van nu 

Duurzaamheid is vandaag de dag een van de belangrijkste thema’s. Veel mensen willen duurzamer leven en overal worden manieren gevonden om een groenere wereld te creëren. Een goed voorbeeld daarvan is het maken en dragen van duurzame mode. Steeds meer ontwerpers richten zich op duurzame en gerichte productiemethoden. Maar wat valt er eigenlijk onder duurzame mode en wat is er zo belangrijk aan? Je leest het hieronder!

Wat is duurzame mode eigenlijk?

De mode-industrie behoort tot de grootste industrieën van de wereld, maar deze industrie hoort ook in de top 5 meest vervuilende industrieën. Logisch dat er steeds meer oplossingen worden bedacht voor een duurzame mode-industrie. Gelukkig zijn die er.

Bij duurzaamheid is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met mens en aarde. Het mag dus niet enkel en alleen draaien om winst. Maar hoe wordt dit precies toegepast op de mode?

Duurzame mode is een breed begrip. Hierbij kan je denken duurzame kleding, waarbij de uitstoot van broeikasgassen tijdens de productie worden beperkt. De methodes die hier gebruikt voor worden, lopen uiteen en zijn creatief. Zo worden er veel duurzame stoffen toegevoegd aan kleding en accessoires, maar zo zijn er ook veel kledingstukken die compleet vegan zijn of gerecycled worden.

Waarom is duurzaam produceren belangrijk

Duurzaam produceren is belangrijk om het klimaatprobleem aan te pakken. Zoals al eerder gezegd, is de mode-industrie een van de vervuilendste industrieën die er is. In deze sector worden er veel kleding en accessoires weggegooid en verbrand, terwijl deze producten makkelijk een tweede leven kunnen krijgen. Dit kan door verschillende methodes, zoals upcycling. Door groene productie ontstaat er minder afval en blijft de omgeving met daarin mens én natuur gezond.

Duurzaamheid is niet alleen belangrijk voor de toekomst van de aarde, maar ook voor bedrijven. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame en groene producten. Op lange termijn kan er goodwill worden opgebouwd. Duurzaamheid in een bedrijf is een investering voor de lange termijn en het spoort bovendien andere bedrijven ook aan om te denken aan onze planeet. 

Interesse in het aanschaffen van duurzame producten? Neem een kijkje bij ons aanbod duurzame tassen!

Duurzame mode voor een groene planeet

Door middel van duurzame mode kunnen we de uitstoot van broeikasgassen drastisch terugbrengen. Het biedt ons een mooie mogelijkheid om creatief om te gaan met onze problemen: mode die hip én groen is. Klinkt goed, toch? Als je meer wil weten over duurzame mode, is dit blog over vegan kleding tassen en accesoires een must-read!

Wil jij graag rondlopen met de meest hippe én duurzame accessoires? MoreThanHip maakt het voor je mogelijk. Bekijk snel onze duurzame producten en koop iets moois naar keuze!