Vegan tassen en accessoires

Vegan tassen en accessoires: de nieuwe mode?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: vegan producten. Bij veganisme denk je al snel aan eten waar geen dierlijke producten in zitten, maar wist je ook dat dit bij kleding en accessoires kan? Met alle klimaatproblemen waar mensen nu mee kampen, maakt een vegan lifestyle het mogelijk om een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld. Daarom neemt de populariteit van vegan kleding en accessoires online toe. Benieuwd wat vegan producten precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn? Je leest het hieronder!

Wat zijn vegan accessoires?

In bijna alle kledingstukken of accessoires die we dragen, zitten enorm veel dierlijke producten. Denk hierbij vooral aan wol, leer, suède en zelfs bont kom je nog steeds wel tegen. Bij vegan producten is dit niet het geval. In deze producten zijn geen dierlijke producten verwerkt, zowel in de hoofdmateriaal als de materialen die zijn gebruikt voor de afwerking.

Misschien vraag je je nu af of er überhaupt iets te kiezen overblijft als er geen dierlijke producten in kleding of accessoires mogen zitten. Dit is zeker wel het geval. Er zijn talloze kledingstukken die compleet vegan zijn. Je merkt bijna nooit het verschil tussen veganistische kleding en normale kleding. Zonder dat je precies het verschil kunt zien tussen beiden, verminder je je impact op dierenleed en klimaatverandering. Bekijk bijvoorbeeld onze tassen van vrachtwagenzeil, die vollegdig van niet-dierlijke materialen zijn gemaakt. Of onzevolledig plantaardige sjaals van bamboe.

Waarom kiezen voor vegan kleding, tassen en accessoires?

Er zijn verschillende redenen waarom vegan producten belangrijk zijn. En van die redenen is het klimaat. Het productieproces in de kleding en accessoire industrie heeft al veel consequenties voor het klimaat, maar populaire dierlijke materialen, zoals Textiel en leer, zijn het meest vervuilend. Ook wordt er enorm veel water en chemische bestrijdingsmiddelen verbruikt in de dierenindustrie. Gelukkig zijn er dus alternatieven als je graag een steentje bijdraagt aan een groenere wereld. 

Een andere reden om voor bijvoorbeeld vegan tassen te kiezen, is om dierenleed te voorkomen. Veel dieren worden op grote schaal gefokt, uitgebuit en sterven ook nog eens vroegtijdig. Dit kan voorkomen worden door deze nieuwe mode.


Vegan tassen, portemonnees  en andere voorbeelden

De keuze voor vegan kleding en accessoires groeit de laatste jaren enorm. En het leuke is dat vegan vaak hand in hand gaat met duurzame oplossingen zoals recycling en ecologische landbouw. Er zijn genoeg vegan producten in onze webshop te vinden die je stijlvolle outfit kunnen aanvullen. Zo hebben wij een mooi assortiment vegan sjaals en omslagdoeken gemaakt van bamboe, wat naast plantaardig ook een prachtig milieuvriendelijk alternatief is voor katoen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een vegan shopper of vegan fietstas. Genoeg keuze en dus heel gemakkelijk om je duurzame outfit samen te stellen of aan te vullen!