Vegan tassen en accessoires

Vegan tassen en accessoires: de nieuwe mode?

Misschien heb je er wel eens van gehoord: vegan producten. Bij veganisme denk je al snel aan eten waar geen dierlijke producten in zitten, maar wist je ook dat dit bij kleding en accessoires kan? Met alle klimaatproblemen waar mensen nu mee kampen, biedt vegan een bijdrage aan een duurzamere wereld. Daarom neemt de populariteit van vegan kleding en accessoires online toe. Benieuwd wat vegan producten precies zijn en waarom ze zo belangrijk zijn? Je leest het hieronder!

Wat zijn dan vegan accessoires?

In bijna alle kledingstukken of accessoires die we dragen, zitten enorm veel dierlijke producten. Denk hierbij aan wol, leer, bont of suède. Bij vegan is dit niet geval. In deze producten zijn geen dierlijke producten verwerkt. De kleding bevat dus geen dierlijke materialen én stoffen voor afwerking.

Misschien vraag je je nu af of er überhaupt iets overblijft van kleding als er geen dierlijke producten in verwerkt zitten. Dit is zeker wel het geval. Er zijn talloze kledingstukken die compleet vegan zijn. Je merkt bijna nooit het verschil tussen veganistische kleding en normale kleding. Zonder dat je precies het verschil kunt zien tussen beiden, verminder je je impact op dierenleed en klimaatverandering.

Bekijk onze producten gemaakt van vrachtwagenzeil hier, compleet vegan!

Waarom kiezen voor vegan kleding, tassen en accessoires?

Er zijn verschillende redenen waarom vegan producten belangrijk zijn. En van die redenen is het klimaat. Het productieproces in de kleding en accessoire industrie heeft al veel consequenties voor het klimaat, maar populaire dierlijke materialen, zoals Textiel en leer, zijn het meest vervuilend. Ook wordt er enorm veel water en chemische bestrijdingsmiddelen verbruikt in de dierenindustrie. Gelukkig zijn er dus alternatieven als je graag een steentje bijdraagt aan een groenere wereld. 

Een andere reden om voor bijvoorbeeld vegan tassen te kiezen, is om dierenleed te voorkomen. Veel dieren worden op grote schaal gefokt, uitgebuit en sterven ook nog eens vroegtijdig. Dit kan voorkomen worden door deze nieuwe mode.


Vegan tassen, portemonnees  en andere voorbeelden

Het aantal vegan kleding webshops groeit. Er zijn veel verschillende accessoires, maar ook andere producten die vegan zijn. MoreThanHip heeft bijvoorbeeld een mooi assortiment vegan sjaals en omslagdoeken gemaakt van bamboe. 

Er zijn genoeg vegan producten in onze webshop te vinden die je stijlvolle outfit kunnen aanvullen. Wat dacht je van vegan portemonnees of een vegan shopper. Genoeg keuze dus om je duurzame outfit samen te stellen of aan te vullen!

Op zoek naar nieuwe accessoires die jouw outfit compleet maken? Bekijk het assortiment van vegan portemonnees van MoreThanHip!