• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Vrachtwagenzeil is een prachtig materiaal om tassen van te maken. Dit materiaal, ook wel bekend als tarpaulin, beschikt namelijk over vele ideale eigenschappen voor schoudertassen en shoppers, maar bijvoorbeeld ook etuis, toilettassen en laptop- c.q. tablethoezen. Vrachtwagenzeil is zeer sterk, duurzaam en – niet onbelangrijk in het Nederlandse klimaat – waterdicht. Het slijt nauwelijks en is gemakkelijk schoon te maken.

En wat meer is: vrachtwagenzeil is er in veel verschillende kleuren. Daardoor is een enorme variatie in uitvoeringen mogelijk. Hierdoor heb je vrijwel altijd een unieke tas! In ons aanbod proberen wij altijd diverse kleuren, afbeeldingen en dessins op voorraad te hebben. 

Vrachtwagenzeiltassen: sterk, duurzaam en waterdichtKlik hier voor een actueel overzicht van de beschikbare vrachtwagenzeil tassen.

Het bekendste merk vrachtwagenzeil tassen is Freitag, maar ook merken zoals Kultbag, Grünbag en Ortlieb doen bij veel mensen een belletje rinkelen. De vrachtwagenzeil tassen die MoreThanHip biedt zijn geen kopiën, maar tassen van hetzelfde type materiaal én met een eigen signatuur. 

Hergebruikte vrachtwagenzeilen
De vrachtwagenzeil tassen in het assortiment van MoreThanHip zijn hoofdzakelijk gemaakt van vrachtwagenzeilen, die na jaren trouwe dienst op de weg worden afgedankt. Ook deze zeilen zijn doorgaans nog te goed voor de stortplaats of verbrandingsoven en uitstekend geschikt voor een tweede leven als designtas.

Restmateriaal van zeilmakerijen
Ander materiaal dat wordt toegepast in onze tassen zijn restanten van zeilmakerijen. Met andere woorden: stukken zeil die de zeilmakerij niet meer kan gebruiken voor de productie van bijvoorbeeld schuifzeilen voor vrachtwagens, marktzeilen en tenten. Afval dus, maar toch ook nog nieuw materiaal dat uitstekend te gebruiken is voor kleine artikelen, zoals schoudertassen en shoppers.

Zeilen van zeilboten
Ook zeilen van zeilboten worden soms gebruikt in de tassen van MoreThanHip. Dit is eveneens een prachtig materiaal met een geheel eigen uitstraling. Zeilbootzeil vind je regelmatig terug op de klep van een tas die verder van restanten tarpaulin zijn gemaakt.

Design en gebruiksgemak
Bij het ontwerp van de tassen van vrachtwagenzeil staan zowel de degelijkheid van de constructie, het gebruiksgemak als een aantrekkelijk uiterlijk centraal. Zo is elke tas voorzien van een ruim binnenvak dat met een rits afsluitbaar is. Daarnaast is er veel aandacht voor het kleurgebruik het aanbrengen van zowel visuele kenmerken als kleuraccenten. Voor de schouderbanden van de messenger bags worden gerecyclede autogordels gebruikt.

Productie in sociale ondernemingen
De vrachtwagenzeil tassen van MoreThanHip worden gemaakt in sociale ondernemingen in Nederland en Duitsland, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid en een nieuw toekomstperspectief wordt geboden. De tassen worden met veel aandacht en grote zorgvuldigheid gemaakt, van het handmatig uitsnijden van alle onderdelen tot het in elkaar zetten van de tas met de naaimachine.

Relatiegeschenk van uw vrachtwagenzeilen
Voor transportondernemingen en bedrijven met een eigen vrachtwagenpark, biedt MoreThanHip tevens de mogelijkheid om eigen afgedankte vrachtwagenzeilen te laten recyclen tot artikelen zoals messenger bags, shoppers of toilettassen. Door deze aan relaties en/of medewerkers te schenken kunnen zij hun beleid op het gebied van duurzaamheid van op een opvallende manier tot uiting brengen. 

Klik hier voor een actueel overzicht van de beschikbare vrachtwagenzeil tassen.

 

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.
Pak je korting!