• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Italiaanse upcycle design tassen van oude legeruniformen, leren jassen en denim

Exclusief voor Nederland en België heeft MoreThanHip de ecodesign tassen van het Italiaanse label Pivvicci in haar collectie opgenomen. Deze tassen onderscheiden zich door het gebruik van verschillende hergebruikte materialen, zoals legeruniformen, leren jassen en denim. Kenmerkend zijn eveneens het eigentijdse, basic design en de aandacht voor detail. Hieruit spreekt het traditionele ambachtelijke Italiaanse vakmanschap van de makers.

 

Pivvicci from Palermo, Sicilië

Pivvicci is het label van de Italiaanse ontwerper en architect Giuseppe Rogato, die woont en werkt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Vanuit zijn bezorgdheid over het milieu en belangstelling voor duurzame oplossingen, is hij enkele jaren geleden gestart met het ontwerpen van tassen van hergebruikte en gerecyclede materialen. Hiervoor zamelt hij overal op Sicilië afvalmaterialen in. Bijvoorbeeld tenten, uniformen  en dekens uit het leger, jute van koffiezakken en restanten van leerverwekende bedrijven, meubelstoffeerders en fabrikanten van zonwering. Maar ook oude jeans, denim en leren jassen die hij koopt op vlooienmarkten. Ieder materiaal dat anders op de afvalberg zou belanden en geschikt is om te verwerken tot tassen, komt in aanmerking.

Hippe designtassen voor vrouwen én mannen

De Pivvicci collectie bestaat uit verschillende modellen schoudertassen - voor vrouwen én mannen -  voor werk en/of dagelijks gebruik en een weekendtas. Voor elke tas selecteert Giuseppe Rogato combinaties van materialen, waardoor geen twee exemplaren van hetzelfde model hetzelfde zijn. Bijzonder zijn de details van de originele materialen die op de tassen worden aangebracht, zoals broek- en jaszakken, gespen en knopen.

Ambachtelijke kwaliteit 

De upcycle design tassen worden met de grootste zorg en precisie door lokale ambachtslieden gemaakt in het eigen atelier van Pivvicci. Dit resulteert niet alleen in mooie, kwalitatief hoogwaardige ecofashion accessoires. Giuseppe Rogato streeft hiermee bovendien naar herwaardering van het oude ambacht en bewustwording van de milieuproblematiek op Sicilië.

Klik hier voor een actueel overzicht van de tassen van Pivvicci. 

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.
Pak je korting!