• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Paper Vase Cover: de fair trade vouwvaas van Pepe Heykoop & Tiny Miracles Foundation

De Paper Vase Cover is een papieren vouwvaas, waarmee u in een handomdraai zelf een moderne designvaas creëert. De vouwvaas is een ontwerp van de Nederlandse designer Pepe Heykoop en wordt onder de hoede van de Tiny Miracles Foundation gemaakt in Mumbai, India. Het doel van dit project is het economisch zelfstandig maken van de ‘Pardeshi’, een gemeenschap van zo’n 700 mensen die op straat leeft in het red light district van deze miljoenenstad. Het produceren van de Paper Vase Cover van Pepe Heykoop is voor de Pardeshi een unieke mogelijkheid om hun armoedecirkel te doorbreken.

Klik hier om de Paper Vase Covers de bekijken in de webshop.

Pepe Heykoop's Paper Vase Cover in zwart, groen en wit   Pepe Heykoop's Paper Vase Cover in zilver, het Melkmeisje van Vermeer en grijs

Pepe Heykoop

De Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop (1984) opende zijn studio direct na zijn afstuderen aan de afdeling 'Wonen' van de Design Academy Eindhoven in 2008. Pepe Heykoop’s werk richt zich voornamelijk op handgemaakte objecten met een eigen signatuur. In zijn Amsterdamse atelier ontdekt hij nieuwe low-tech technieken en realiseert hij zijn unieke stukken.

Producten van Studio Pepe Heykoop zijn nooit rechtlijnig: groei is essentieel. Hij is geïnteresseerd in de relatie tussen design en kunst, wat samenkomt met zijn natuurlijke neiging om voorwerpen te recyclen.

Het werk van Pepe Heykoop is ondermeer te zien tijdens designbeurzen, zoals de Salone del mobile Milan, TENT London, DMY Berlin en IMM Cologne. In samenwerking de Tiny Miracles Foundation produceert Pepe Heykoop in zijn Indiase atelier artikelen die in grotere oplages worden gemaakt, zoals de Paper Vase Cover.

Pardeshi vrouwen vouwen de Paper Vase Cover   De Paper Vase Cover wordt met de hand gevouwen door Pardeshi vrouwen

Tiny Miracles Foundation

De Tiny Miracles Foundation is een in Nederland gevestigde hulporganisatie die in 2010 opgericht door Pepe Heykoop’s nicht Laurien Meuter. Tiny Miracles richt zich op één specifieke straat in de rosse buurt van Mumbai, India waar een gemeenschap van ongeveer 700 mensen - de ‘Pardeshi’ - leeft van wie het wegdek hun enige ‘thuis’ is.

De ambitie is om deze kleine gemeenschap in de komende 8 jaar van 'zeer arm’ tot 'middenklasse' te verheffen. In 2020 moet de gemeenschap zelfvoorzienend zijn. Dan moeten zij onderwijs en gezondheidszorg op het niveau van de middenklasse hebben en een inkomen van ten minste 8 euro per persoon per dag. En misschien wel het allerbelangrijkste: blije jeugdherinneringen voor de kinderen.

Tot voor kort was de Pardeshi-gemeenschap grotendeels afhankelijk van de verkoop van rieten manden, waar echter nauwelijks een markt voor is. Het aanbod van andere banen in deze buurt is zeer beperkt. Daarom heeft Pepe Heykoop in 2012 zijn atelier in het midden van de gemeenschap opgezet, waar de vrouwen worden opgeleid en werk krijgen waarmee zij hun gezin en huishouden beter kunnen onderhouden. 

Klik hier om de Paper Vase Covers de bekijken in de webshop

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.
Pak je korting!