• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Lichtgewicht parachutestof hangmatten waar je extra lekker in ligt

Vakantiegevoel gerandeerd!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een hangmat! Bij MoreThanHip vind je een ruim aanbod aan duurzame hangmatten met een heerlijk ligcomfort, ideaal om in te relaxen. Gemaakt van parachutestof, dus ijzersterk.

Op vakantie, naar het park of een wandeling uitgestippeld? Neem je hangmat mee. Je draagt hem in een compact pakketje dat in iedere rugzak past. Noteer maar vast op je lijstje voor deze zomer: tandenborstel, zwembroek én hangmat. Check!

Comfortabel en zeer sterk

Een MoreThanHip hangmat is ideaal om in te relaxen. Deze hangmatten zijn gemaakt van parachutezijde (nylon) en de naden zijn driedubbel gestikt: een ijzersterke combinatie. De MoreThanHip lichtgewicht (reis)hangmatten van parachutestof zijn er in drie formaten: de 1-persoons Single, de 2 persoons XXL of de Family-hangmat voor het hele gezin. En: verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties van camouflage tot vrolijk en uitbundig.

Licht en luchtig

De parachutestof is luchtdoorlatend, wat zorgt voor een natuurlijke ventilatie en een heerlijk ligcomfort. De stof neemt geen vocht of zweet op en gaat dus ook niet ruiken. 

Compact en licht pakketje

Na gebruik rol je de hangmat weer snel terug in het zakje dat aan de hangmat vast zit. Parachutestof is verderlicht, dus je hebt dan een compact en licht pakketje dat je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Past in iedere rugzak. Ideaal dus voor vakantie, een wandeling of picknick. Maar ook heel handig voor in de tuin, op het terras of balkon.

Snel en gemakkelijk op te hangen

Gevlochten bergsporttouw en sterke S-haken aan de uiteinden zorgen ervoor dat de hangmat snel en betrouwbaar is op te hangen.

Bekijk het filmpje voor een ophanginstructie en de ideale lighouding 


Bekijk ons actuele assortiment parachutestof hangmatten.


Parachutezijde

MoreThanHip hangmatten zijn gemaakt van parachutezijde ofwel polyamide. Dit is een zeer sterk en slijtvast materiaal, dat bestand is tegen water, schimmels (weerplekken) en zon (UV-straling). Voor de productie van polyamide worden weliswaar niet-hernieuwbare fossiele brandstoffen gebruikt, toch is dit proces relatief duurzaam in vergelijking met katoen, waarvoor veel bestrijdingsmiddelen en water worden gebruikt. Bovendien gaat een hangmat van parachutestof gemiddeld drie keer langer mee dan een hangmat van katoen.

Eerlijke productie in Indonesië

De MoreThanHip hangmatten worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië. De productie vindt plaats in een kleinschalig atelier. Deze worden naar lokale omstandigheden goed betaald en zijn door de werkgever verzekerd voor ziektekosten. Bovendien krijgen de medewerkers goede maaltijden verstrekt.

CO2-compensatie via Climate Neutral Group

De CO2 uitstoot* van de productie en het transport van de MoreThanHip hangmatten wordt gecompenseerd via de Climate Neutral Group. Deze organisatie investeert in projecten die mensen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot hernieuwbare energiebronnen en draagt bij aan armoedebestrijding, de verbetering van hun gezondheid en de kwaliteit van hun leven. Investeren in hernieuwbare energie draagt tevens bij aan reductie van de globale CO2-uitstoot.

* De CO2 voetafdruk van deze hangmatten is berekend door expert Peter Wiers (www.pwadvies.nl).

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.
Pak je korting!