• Unieke eco & fair collectie
 • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
 • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Mitu schoudertas van autoband - legergroen

 • Merk: Made in Barrio
 • Duurzaamheid: eerlijke handel, gerecycled/ge-upcycled, vegan
 • Kleur: groen, zwart
 • Materiaal: gerecyclede autoband (binnenband)
 • Afmetingen: 32 x 4 x 36 cm. Past A4
 • Levertijd: vóór 17:00 uur besteld = zelfde (werk)dag verstuurd
€ 59,95

Voor bedrijven en instellingen biedt MoreThanHip speciale prijzen bij afname van grotere aantallen.

Ben je hierin geïnteresseerd en wil je een offerte ontvangen? Vul dan hieronder de naam van het artikel (of verschillende artikelen) en het gewenste aantal. Ook kun je hier extra wensen aangeven, zoals het aanbrengen van logo’s, verpakking en kaartjes.

Stuur je aanvraag in en je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Business Contact


Voeg toe aan verlanglijst
 • Unieke eco & fair collectie
 • Gratis verzenden v.a. €35,-
  België vanaf €50,-
 • Vóór 17:00 besteld,
  zelfde (werk)dag verzonden
 • Persoonlijke service
  bel: +31 (0)348 - 470140

Omschrijving:

Basic schoudertas van binnenband en autogordel

Highlights
● Gemaakt met gerecyclede vrachtwagen binnenbanden
● Zijkanten en draagband van veiligheidsgordel
● Afmetingen: 32 x 4 x 36 cm. Past A4
● Verstelbare schouderband tot 150 cm
● Sluit met stevige rits
● Verkrijgbaar met verschillende kleuren autogordel
● Eerlijk geproduceerd in Colombia 

Basic, praktisch en duurzaam 
Dat is de Mitu van ons label Made in Barrio. Strak en sober vormgegeven, praktisch in gebruik, waterdicht, gemakkelijk schoon te maken en heel duurzaam.

De Mitu is al enkele jaren een vast model in ons assortiment. En niet voor niets. Door zijn platte vorm is deze schoudertas heel prettig in het gebruik: ruim, maar niet te groot. En de Mitú is heel sterk door het gebruik van duurzame materialen en de goede afwerking. Kortom, een handige tas voor dagelijks gebruik, waar je lang prezier van hebt.

De binnenzijde is groot genoeg voor A4-formaat. Een tijdschrift of notitieblok past er gemakkelijk in, maar voor een multomap of ordner is deze schoudertas te klein. Het binnenvakje is te bereiken via de gekleurde rits aan de buitenzijde. De Mitú schoudertas biedt voldoende ruimte voor alle spullen die je dagelijks bij je wilt hebben. Toch is deze tas relatief dun, waardoor hij tijdens het dragen heel elegant toont. 

Sterk, slijtvast, soepel en waterdicht
De Mitu schoudertas is gemaakt van gerecyclede binnenbanden van vrachtwagens. Dit materiaal is niet alleen heel soepel en sterk, maar heeft ook een grote variatie in textuur: van glad tot geribbeld. Ook kan er een gekleurde streep (meestal in blauw) over de tas lopen en kan er een merkstempel op staan. Geen twee tassen van hetzelfde model zijn dus exact gelijk.

Schoon en geurarm
Bovendien is autoband erg praktisch materiaal: slijtvast, waterdicht en gemakkelijk schoon te maken. Het rubber is goed gereinigd en nabehandeld met milieuvriendelijke middelen, waardoor het in principe niet afgeeft en geurarm is. In het gebruik zal het rubber een zachte matte glans krijgen en wordt het steeds mooier.

Lange verstelbare schouderband
Opvallend is het gebruik van veiligheidsgordel voor zowel de zij- en onderkant van de tas, als voor de schouderband. De gekleurde autogordel is overigens niet gerecycled, maar nieuw en indien mogelijk van restpartijen. Deze schouderband gemakkelijk verstelbaar, zodat je snel de voor jou ideale draaghoogte kunt instellen. De lengte van de schouderband is 150 cm, wat deze tas ook geschikt maakt voor lange mensen.

Goed voor het milieu in Colombia
De productie van de Made in Barrio-producten vindt plaats in Colombia, waar het recyclen van autobanden bijdraagt aan het schoner maken van het milieu. Systemen voor het inzamelen en verwerken van oude autobanden zoals in Europa, zijn er in Colombia niet. Deze worden vaak gewoon gedumpt op de vuilnisbelt of in de natuur. Ook worden banden vaak verbrand en zelfs gebruikt als brandstof voor kachels en fornuizen. Dat is natuurlijk helemaal schadelijk, door de chemische stoffen die daarbij vrijkomen. Dat een deel van dit materiaal nu een nieuwe functie krijgt, is goed nieuws voor het milieu in Colombia.

Eerlijke productie volgens Fair Trade normen
De Made in Barrio collectie wordt  geproduceerd door Sapia, de grootste fair trade leverancier van Colombia. De eerste aanzet tot dit bedrijf werd in 1997 gegeven met het maken van kleine cadeautjes van gerecyclede sinaasappelschillen. Gebaseerd op het succes hiervan en de voorliefde voor handwerk met natuurlijke en gerecyclede materialen, werd het assortiment in de loop der jaren sterk verbreed. Ondermeer met poppetjes van maïsmeel en maïsplant, sieraden van natuurlijke zaden uit het tropische regenwoud (zoals tagua, chirilla en acai) en tassen van gerecyclede binnenbanden en van semi-ecoleer.

Atelier doña Rosa
Het atelier waar de Made in Barrio-collectie wordt gemaakt bevindt zich in Ciudad Bolivar. Dit is een van de gevaarlijkste wijken van Bogota, waar een hoge werkloosheid heerst en drugs en geweld aan de orde van de dag zijn. Dit atelier is in 2001 opgericht door Doña Rosa, nadat het leerbewerkingbedrijf waar ze 16 jaar had gewerkt failliet was gegaan. Inmiddels werken er al meer dan 25 inwoners van Ciudad Bolivar.

Nieuwe kansen in de sloppenwijk
Door dit succes is zij uitgegroeid tot een rolmodel voor de vrouwen in haar buurt. Doña Rosa biedt mensen aan de onderkant van de samenleving een kans op een vaste baan. Zij worden opgeleid en krijgen een beter bestaan met normale werktijden, een goed loon en ziektekostenverzekering.
Sinds 2005 werkt Doña Rosa samen met Colombia's grootste fair trade leverancier, die het atelier helpt met goede, aantrekkelijke ontwerpen en het openen van buitenlandse markten. Immers, elke nieuwe klant betekent weer meer werkgelegenheid.
 

Merk: Made in Barrio