Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

‘Mooie producten met een goed verhaal.’
Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Contactgegevens

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Unieke eco & fair collectie

Vóór 17:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

Pivvicci by Giuseppe Rogato: recycle design en ambachtelijk vakwerk uit Italië

Unieke tassen van gerecyclede materialen met een geheel eigen signatuur. Dat zijn de creaties van Giuseppe Rogato's label Pivvicci. Met creativiteit en echt ambachtelijk Italiaans vakmanschap ontwerpt en produceert hij tassen waarvan er geen twee hetzelfde zijn.

Gemaakt van afgedankte leren jassen, oude militaire uniformen en legertenten, vrachtwagenzeil en andere materialen die hij op de kop kan tikken. "Con amore de Palermo, Sicilië".

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Italiaanse upcycle design tassen van oude legeruniformen, leren jassen en denim

Exclusief voor Nederland en België heeft MoreThanHip de ecodesign tassen van het Italiaanse label Pivvicci in haar collectie opgenomen. Deze tassen onderscheiden zich door het gebruik van verschillende hergebruikte materialen, zoals legeruniformen, leren jassen en denim. Kenmerkend zijn eveneens het eigentijdse, basic design en de aandacht voor detail. Hieruit spreekt het traditionele ambachtelijke Italiaanse vakmanschap van de makers.

Pivvicci from Palermo, Sicilië

Pivvicci is het label van de Italiaanse ontwerper en architect Giuseppe Rogato, die woont en werkt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Vanuit zijn bezorgdheid over het milieu en belangstelling voor duurzame oplossingen, is hij enkele jaren geleden gestart met het ontwerpen van tassen van hergebruikte en gerecyclede materialen. Hiervoor zamelt hij overal op Sicilië afvalmaterialen in. Bijvoorbeeld tenten, uniformen  en dekens uit het leger, jute van koffiezakken en restanten van leerverwekende bedrijven, meubelstoffeerders en fabrikanten van zonwering. Maar ook oude jeans, denim en leren jassen die hij koopt op vlooienmarkten. Ieder materiaal dat anders op de afvalberg zou belanden en geschikt is om te verwerken tot tassen, komt in aanmerking.

Hippe designtassen voor vrouwen én mannen

De Pivvicci collectie bestaat uit verschillende modellen schoudertassen - voor vrouwen én mannen -  voor werk en/of dagelijks gebruik en een weekendtas. Voor elke tas selecteert Giuseppe Rogato combinaties van materialen, waardoor geen twee exemplaren van hetzelfde model hetzelfde zijn. Bijzonder zijn de details van de originele materialen die op de tassen worden aangebracht, zoals broek- en jaszakken, gespen en knopen.

Ambachtelijke kwaliteit 

De upcycle design tassen worden met de grootste zorg en precisie door lokale ambachtslieden gemaakt in het eigen atelier van Pivvicci. Dit resulteert niet alleen in mooie, kwalitatief hoogwaardige ecofashion accessoires. Giuseppe Rogato streeft hiermee bovendien naar herwaardering van het oude ambacht en bewustwording van de milieuproblematiek op Sicilië.