Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

‘Mooie producten met een goed verhaal.’
Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Contactgegevens

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Unieke eco & fair collectie

Vóór 17:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

Pepe Heykoop & Tiny Miracles

Pepe Heykoop & Tiny Miracles Paper Vase Cover

De Paper Vase Cover van Pepe Heykoop & Tiny Miracles is een goed voorbeeld van duurzaam Dutch design. De vouwvaas heeft een stijlvol en modern uiterlijk, maar is tegelijk heel eenvoudig en basic.

Dat heeft alles te maken met de productie in van de Paper Vase Covers in India. Een geweldig achtergrondverhaal over een kleinschalig Fair Trade project voor een uiterst kansarme groep mensen, de Pardeshi. Je leest en ziet het als je verder naar beneden scrollt.

Bovendien is de Paper Vase Cover een ideaal brievenbuscadeau waar je iedereen blij mee maakt: de makers in India, de ontvanger en daarmee ook jezelf.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Het verhaal achter de Paper vase cover van Pepe Heykoop & Tiny Miracles Foundation

Hoe kun je een straatarme gemeenschap in een Indiase miljoenenstad helpen om hun armoedecirkel te doorbreken en hun eigen duurzame levensonderhoud creëren?

Tiny Miracles doet dit door voor vrouwen uit de Pardeshi-gemeenschap in Mumbai (India) eerlijk betaald werk te creëren. Maar ook door onderwijs en gezondheidszorg te geven, waardoor zij bewuster worden en meer zelfvertrouwen en eigenwaarde krijgen

Productie Paper Vase Cover door Pardeshi vrouwen“Geld geven werkt niet, werk geven wel”

De belangrijkste ambitie van de Tiny Miracles Foundation is om de Pardeshi binnen 10 jaar volledig zelfstandig te maken. Met als uitgangspunt dat geld geven op de lange termijn gewoon niet werkt. Wat wel werkt: deze mensen een doel in het leven geven plus de hulpmiddelen om self supporting te worden. Daarom zijn echte banen zo ongelooflijk belangrijk.

Tiny Miracles werd opgericht door Laurien Meuter en haar neef en ontwerper Pepe Heykoop. Hij ontwikkelde een reeks design-artikelen die gemakkelijk door de (meestal ongeletterde en onopgeleide) vrouwen zijn te vervaardigden. Het bekendste en succesvolste product is de Paper Vase Cover. Dit is een papieren vouwvaas, waarmee je in een handomdraai zelf een moderne designvaas creëert.

Dutch design vouwvaas, eerlijk geproduceerd in IndiaFair Trade successtory

Het is een mechanisme dat twee kanten op werkt. Enerzijds mooie producten die worden verkocht in musea en high end winkels over de hele wereld. Aan de andere kant een groeiend aantal arbeidskrachten binnen de Pardeshi gemeenschap. Sinds de start van Tiny Miracles in 2014 is het aantal vrouwen met een full-time baan gegroeid tot 100+ vrouwen vandaag.

Over Tiny Miracles Foundation

De Tiny Miracles Foundation is een in Nederland gevestigde hulporganisatie die in 2010 opgericht door Laurien Meuter. Tiny Miracles richt zich op één specifieke straat in de rosse buurt van de Indiase miljoenenstad Mumbai, waar een gemeenschap van ongeveer 700 mensen - de ‘Pardeshi’ - leeft van wie het wegdek hun enige ‘thuis’ is. Het produceren van de Paper Vase Cover en andere ontwerpen van Pepe Heykoop is voor de Pardeshi een unieke mogelijkheid om hun armoedecirkel te doorbreken.

Pardeshi vouwen de Paper Vase CoverDe ambitie is om deze kleine gemeenschap in de komende 8 jaar van 'zeer arm’ tot 'middenklasse' te verheffen. In 2020 moet de gemeenschap economisch zelfstandig zijn. Dan moeten zij onderwijs en gezondheidszorg op het niveau van de middenklasse hebben en een inkomen van ten minste 8 euro per persoon per dag. En misschien wel het allerbelangrijkste: blije jeugdherinneringen voor de kinderen.

Tot voor kort was de Pardeshi-gemeenschap grotendeels afhankelijk van de verkoop van rieten manden, waar echter nauwelijks een markt voor is. Het aanbod van andere banen in deze buurt is zeer beperkt. Daarom heeft Pepe Heykoop in 2012 een atelier in het midden van de gemeenschap opgezet, waar de vrouwen worden opgeleid en werk krijgen waarmee zij hun gezin en huishouden beter kunnen onderhouden.

Over Pepe Heykoop

Laurien Meuter en Pepe Heykoop, de mensen achter de Paper Vase CoverDe Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop (1984) vestigde zich na zijn afstuderen aan de afdeling 'Wonen' van de Design Academy Eindhoven in 2008 als zelfstandig ontwerper.

Naast zijn werk voor de Tiny Miracles Foundation, creëert hij in zijn Amsterdamse atelier voornamelijk unieke, handgemaakte objecten met een eigen signatuur. Heykoop is geïnteresseerd in de relatie tussen design en kunst, wat samenkomt met zijn voorliefde voor low-tech technieken en het recyclen van gebruiksvoorwerpen.

De ontwerpen van Pepe Heykoop zijn ondermeer te zien tijdens designbeurzen, zoals de Salone del mobile Milan, TENT London, DMY Berlin en IMM Cologne. Samen met de Tiny Miracles Foundation ontwikkelt Pepe Heykoop in zijn Indiase atelier artikelen die in grotere oplages worden gemaakt, zoals de Paper Vase Cover.