Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Contactgegevens

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

De Esperanza collectie van MoreThanHip bestaat uit tassen en sieraden van gerecyclede treklipjes van blikjes. Opvallend mooi en verbazend licht en soepel.

Deze collectie wordt met de hand gemaakt in een coöperatie van vrouwen in een sloppenwijk van Guatemala City, die met de opbrengsten van hun ambachtelijke handwerk hun levensstandaard kunnen verbeteren.

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Bij upcycling krijgt afval een tweede leven, waarbij het materiaal een nieuwe functie krijgt met een hogere waarde. Een goed voorbeeld zijn treklipjes van frisdrank- en bierblikjes. Die verdwijnen hier gewoon in de vuilnisbak, maar zijn in ontwikkelingslanden geld waard. Daar zijn afvalverzamelaars, in Latijns-Amerika ‘cartadores’ genaamd, die blikjes inzamelen. Zij halen de treklipjes eraf en verkopen deze apart aan handwerklieden die er prachtige tassen en sieraden mee maken.

Wij werken hiervoor samen met UPAVIM, een Fair Trade vrouwencoöperatie in Guatemala, die alleenstaande moeders en weduwen ondersteunt met onderwijs, werkgelegenheid, een kinderdagverblijf en gezondheidszorg. Zo snijdt het mes hier zelfs aan twee kanten: upcycling en eerlijke handel.