• Unieke eco & fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld, zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

Lockengelöt: upcycling design woonaccessoires om ook echt te gebruiken

Recycling van alledaagse voorwerpen tot volledig nieuwe gadgets en interieuraccessoires, dat is het uitgangspunt van het Duitse label Lockenglöt. Dit merk is in 2004 opgericht door drie jonge Hamburgse ontwerpers, die opereren vanuit hun werkplaats in het hart van de oude wijk St. Pauli.

Vanaf de start hebben de ontwerpers zich toegelegd op het vervreemden van het oude gebruiksdoel van hun basismateriaal en het creëren van nieuwe, functionele gebruiksartikelen. Dit klinkt misschien ingewikkeld. Maar als je de producten van Löckengelot ziet, begrijp je direct wat we bedoelen:

● olievaten die zijn omgevormd tot kasten, salontafels en klokken
● vinyl langspeelplaten die zijn getransformeerd tot schalen, fotolijsten, lampen en klokken
● sleutelrekjes en kapstokjes van oude boeken
● flesopeners en kurkentrekkers van de poppetjes van tafelvoetbalspellen

Lockengelöt bedrijft ‘upcycling’ - van oud materiaal een hoogwaardiger nieuw product maken - op een hoog niveau. Van schijnbaar waardeloze materialen maken zij kunstzinnige objecten, waarbij de vorm en functie van het vorige leven herkenbaar blijft. Het zijn moderne designs, met heldere lijnen en een duidelijke functie. Bovendien besteden de ontwerpers  veel aandacht aan de zorgvuldige, handmatige afwerking.

Simpel gezegd: de Löckengelot-artikelen zien er erg mooi uit, maar ze zijn wel bedoeld om ook echt gebruikt te worden. En dat is waar deze Hamburgers zich sinds 2004 op toeleggen. Met als belangrijkste voorwaarde dat het resultaat overtuigt. En dat doet het.

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.
Pak je korting!