Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

 ‘Mooie producten met een goed verhaal.’

Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Klantenservice

Contact:
MoreThanHip

Telefoon: 0348-470140
E-mail: info@morethanhip.nl

Unieke eco & fair collectie

Vóór 23:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

GreenBurry

Vintage leren tassen en accessoires van GreenBurry

Het label GreenBurry staat voor stoere items van sterk rundleer met een doorleefde vintage uitstraling.

Gemaakt van plantaardig gelooid ecoleer en zeer vakkundig en degelijk afgewerkt.

Ontdek deze prachtige collectie tassen en accessoires, met ruime keuze voor zowel mannen als vrouwen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Ecoleren tassen en accessoires met een vintage uitstraling

De GreenBurry-collectie is gemaakt van rundleer van hoge kwaliteit, dat hoofdzakelijk met plantaardige stoffen is gelooid. Hierbij wordt de kleur in het leer geweekt en dus niet op de oppervlakte van het leer aangebracht.  Littekens, sporen en kleurvariaties blijven hierdoor zichtbaar en zijn kenmerkend voor dit echte natuurproduct.

Daarna is het behandeld met olie, wat het leer de kenmerkende natuurlijke, transparante uitstraling en een zijdeachtig gevoel geeft.

Plantaardig gelooid leer met doorleefd uiterlijk

Deze productiemethode geeft de GreenBurry-artikelen hun kenmerkende doorleefde en stoere vintage uitstraling. Alsof je een oude tas op zolder hebt gevonden die nog helemaal goed is en waar je direct verliefd op wordt. In het gebruik zal het leer een prachtig patina krijgen, dat de ruige vintage uitstraling alleen maar verder versterkt.

Behandeld met plantaardige wax

Er is bewust voor gekozen om de oppervlakte van het leer niet met chemische stoffen of verf af te sluiten. In plaats daarvan is het behandeld met een natuurlijke wax. Vanwege het hoge vetgehalte kan het leer daardoor in het begin licht afgeven op kleding. Dit is echter zuiver plantaardig en zal met een normale wasbeurt volledig verdwijnen. Typerend is ook dat een druppel water snel door het leer wordt geabsorbeerd en een verkleuring geeft. Deze verkleuring verdwijnt echter weer geheel na opdroging.

Eerlijke en milieuvriendelijke productie in India

De tassen en accessoires worden geproduceerd in gecontroleerde en gecertificeerde productiefaciliteiten in India en Europa. Dit betekent ondermeer dat er geen kinder-arbeid en geen sociale uitbuiting van werknemers plaatsvindt. Maar ook dat uitsluitend biologische oliën en waxen voor het leer worden gebruikt die veilig zijn voor de medewerkers en het milieu. Daarnaast wordt het schoolgeld betaald voor de kinderen van de ongeveer 150 werknemers in India.

Blijf op de hoogte van acties en aanbiedingen.
en krijg gelijk 5% korting op je volgende bestelling.