Tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

Klantenservice

Het verhaal van MoreThanHip

‘Mooie producten met een goed verhaal.’
Dat is kort gezegd de insteek van MoreThanHip. Daarmee zijn wij – Ingrid en Kees Meijer – in 2007 onze webshop gestart. Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we een groot assortiment eco & fair design mode- en woonaccessoires opgebouwd. 

Lees verder

Contactgegevens

MoreThanHip
Keizerstraat 28A
3417EB Montfoort
tel.: 0348 - 470140
e-mail: info[at]morethanhip.nl


Unieke eco & fair collectie

Vóór 17:00 uur besteld, zelfde (werk)dag verzonden

Gratis verzending in Nederland v.a. €35,-

 

Nu 35% korting op alles van AuraQue 

Tijdloos eigentijds design van Laura Queening

AuraQue is het label van de jonge Engelse designer Laura Queening. Zij creëert stijlvolle, eigentijdse mode-accessoires die met de hand worden gemaakt in Nepal. Daarbij maakt zij zoveel mogelijk gebruik van lokaal beschikbare materialen, zoals buffelleer, bananengaren, handgeweven katoen en handgemaakte messing sluitingen. En bij voorkeur duurzame materialen. Zo wordt uitsluitend hoge kwaliteit buffelleer gebruikt, dat een bijproduct van de voedingsindustrie is. Het bananengaren wordt gemaakt van snoeiafval van bananenplantages.

Hi quality from Nepal
Elk ontwerp van AuraQue wordt tot leven gebracht in een Nepalese fabriek die mensen met een handicap in dienst heeft. Mensen die anders niet of nauwelijks een baan kunnen vinden en hier in staat worden gesteld een inkomen voor zichzelf en hun gezinnen te verdienen. De producent is aangesloten bij de Nepal Fair Trade Group, die ethisch verantwoorde productie in dit ontwikkelingsland stimuleert. Alle AuraQue artikelen worden met de hand gemaakt, wat kan resulteren in kleine variaties. Het unieke verhaal achter de producten verhogen hun charme.

Over AuraQue
AuraQue accessoires oefenen zowel op de modebewuste en als de eco-bewuste consument een grote aantrekkingskracht uit, door het gebruik van contrasterende materialen - zoals luxe leder en plantaardig geverfde garens en weefsels – resulterend in eigentijdse producten van hoge kwaliteit.

AuraQue werd opgericht in 2008 door Laura Queening, na het succes van haar afstudeercollectie tijdens de prestigieuze Drapers Awards. Laura besloot om de gelegenheid aan te pakken om AuraQue accessoires te ontwikkelen, die zijn vervaardigd volgens de IFAT fair trade richtlijnen, met als doel om maatschappelijk verantwoorde productie en het toepassen van principes van eerlijke handel in ontwikkelingslanden te bevorderen.

Laura heeft gekozen voor op eerlijke productie in Nepal, waar zij in 2003 had gewoond. De lancering van AuraQue stelde haar in staat haar passie voor design te combineren met ethische principes. Alle AuraQue materialen zijn afkomstig uit Nepal en van lokale producenten, in samenwerking met de Nepalese Fair Trade Group. Op deze manier werkt AuraQue samen met de Nepalese Leprosy Trust, een organisatie die de werkgelegenheid en ondersteuning biedt aan mensen die gehandicapt zijn door deze ziekte en die anders geïsoleerd van hun gemeenschap zouden kunnen raken.