Skip to Store Area:
  • Unieke Eco & Fair collectie
  • Vóór 17:00 besteld = zelfde (werk)dag verzonden
  • Gratis verzending in Nederland v.a. € 35,-
MoreThanHip_English MoreThanHip_Nederlands Deine Adresse f�r �kologisches & faires Design!
Webshop Keurmerk

tassen, sieraden en cadeaus die je nergens anders vindt

« terug naar vorige pagina

Paper Vase Cover small Dutch Design - yellow grid

Paper Vase Cover small Dutch Design - yellow grid

Merk Pepe-Heykoop
Duurzaamheid eerlijke handel, goed doel, handwerk
Kleur geel
Materiaal papier
Afmetingen 29,5 H x 12 cm B
Levertijd op voorraad; direct leverbaar

Bestellen

€ 12,50

Beschrijving

Stijlvol vormgegeven, kleine vouwvaas van Pepe Heykoop - handgemaakt in India


Highlights
● Materiaal: gecoat gerecycled papier
● Afmetingen envelop: 18,4 x 11,8 cm
● Afmetingen vaas: 29 cm hoog x 12 tot 12,5 cm breed
● Keuze uit: watercolor grey, watercolor white, watercolor blue, white, yellow tones, blue tones, light grey tones of pink tones
● Eerlijk geproduceerd in India
● Dutch design

Tip: ideaal als brievenbuscadeau! 

Met de ‘Paper Vase Cover small ’  - het kleine broertje van de gewone Paper Vase Cover- van Pepe Heykoop creëer je in een handomdraai zelf een moderne kleine designvaas. Deze papieren vouwvaas past over kleine lege flessen of een glas en is door de voorgevouwen driehoekstructuur op vele manieren te modelleren. 

De vouwvaas wordt geleverd in een prachtige envelop van hetzelfde materiaal: dik gerecycled papier met een matte coating. Door de papieren hoes te vormen langs de voorgevouwen lijntjes vouw je eigen designvaas. Bijzonder door zijn eenvoud en verfrissende uitstraling. Bovendien wordt de hoes zelf niet nat en is dus onbeperkt te gebruiken.

De Paper Vase Cover is een ontwerp van de Nederlandse designer Pepe Heykoop en is bekroond met de Interieur Innovatie Award 2013 op de internationale designbeurs imm Köln.

Eerlijk uit India
De vaas is met de hand gevouwen door Indiase vrouwen die worden gesteund door de Nederlandse stichting Tiny Miracles. Deze stichting richt zich op de ‘Pardeshi’, Paper vase cover handgemaakt in Indiaeen gemeenschap van zo’n 700 mensen die in de red light district van Mumbai, India op straat woont.

Het doel van the Tiny Miracles Foundation is om de armoedecirkel van de hele gemeenschap te doorbreken. Essentieel hierbij is dat de mensen zo snel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Zij ontvangen daarom een goed salaris (negen keer zoveel als hun reguliere schoonmaakbaan) en krijgen gezondheidszorg. Daarnaast stuurt de stichting de kinderen naar Engelse school en organiseert zij veel vrolijke activiteiten.

Pepe Heykoop
De Nederlandse ontwerper Pepe Heykoop (1984) opende zijn studio direct na zijn afstuderen aan de afdeling 'Wonen' van de Design Academy Eindhoven in 2008. Pepe’s werk richt zich voornamelijk op handschrift en het handgemaakte. In zijn Amsterdamse atelier ontdekt hij nieuwe low-tech technieken en realiseert hij zijn unieke stukken.
Producten van Studio Pepe Heykoop zijn nooit rechtlijnig: groei is essentieel. Hij is geïnteresseerd in de relatie tussen design en kunst, wat samenkomt met zijn natuurlijke neiging om voorwerpen te recyclen.

Pepe’s werk is te zien tijdens designbeurzen, zoals de Salone del mobile Milan, TENT London, DMY Berlin en IMM Cologne. In samenwerking de Tiny Miracles Foundation produceert Pepe in zijn Indiase atelier artikelen die in grotere oplages worden gemaakt, zoals de Paper Vase Cover.


pepe heykoop & laurien meuter paper vase cover Tiny Miracles Foundation
De Tiny Miracles Foundation is een in Nederland gevestigde hulporganisatie die in 2010 opgericht door Pepe Heykoop’s nicht Laurien Meuter. Tiny Miracles richt zich op één specifieke straat in de rosse buurt van Mumbai, India waar een gemeenschap van ongeveer 700 mensen - de ‘Pardeshi’ - leeft van wie het wegdek hun enige ‘thuis’ is.

De ambitie is om deze kleine gemeenschap in de komende 8 jaar van 'zeer arm’ tot 'middenklasse' te verheffen. In 2020 moet de gemeenschap zelfvoorzienend zijn. Dan moeten zij onderwijs en gezondheidszorg op het niveau van de middenklasse hebben en een inkomen van ten minste 8 euro per persoon per dag. En misschien wel het allerbelangrijkste: blij jeugdherinneringen voor de kinderen.

Tot voor kort was de Pardeshi-gemeenschap grotendeels afhankelijk van de verkoop van rieten manden, waar echter nauwelijks een markt voor is. Het aanbod van andere banen in deze buurt is zeer beperkt. Daarom heeft Pepe Heykoop in 2012 zijn atelier in het midden van de gemeenschap opgezet, waar de vrouwen worden opgeleid en werk krijgen waarmee zij hun huishouden beter kunnen onderhouden. 

Zet op verlanglijst | Toon in vergelijkingPaper Vase Cover small Dutch Design - yellow tones

Paper Vase Cover small Dutch Design - yellow tones
€ 12,50